Tommi Kalenius

Tommi Kalenius ei ole vain yksi gospel-kentän tähtiartisteista, vaan myös huippulauluntekijä ja musiikkituottaja. Kaleniuksella on erityinen lahja sanoittaa elämää, ihmisyyttä ja uskoa. Hänen laulunsa ovat saaneet siunata suomalaisia jo 20 vuoden ajan herkällä akustisella soinnillaan sekä elämää puhuttelevilla teksteillä. 

Ensimmäisen sooloalbuminsa Jäljet Kalenius julkaisi vuonna 2007. Sen lisäksi Kalenius on julkaissut kolme muuta sooloalbumia: Ihminen on ihmisiä (2011), Liikuta mua (2015) ja Miten kotiin löydetään (2016). Useat hänen lauluistaan, kuten ”Me ollaan” ja ”Vieläkö rakkaus kantaa” ovat tuttuja myös valtakunnallisilta radiokanavilta. Tuotteliaana lauluntekijänä hänen kädenjälkensä näkyy myös kymmenien kotimaisten huippuartistien julkaisemissa kappaleissa, laulukirjoissa ja produktioissa.Kaleniuksen laaja osaaminen musiikin parissa on päässyt oikeuksiinsa myös hänen omassa levy-yhtiössään Music Box Helsinki, jonka hän perusti vuonna 2018. 

Viimeiset vuodet Kalenius on keskittynyt tekemään musiikillista taidetta yhteistyössä muiden artistien kanssa. Vuonna 2019 Kalenius julkaisi Ninni Poijärven kanssa yhteisen albumin Kosketus ja toteutti uuden albumin myötä kaksi yhteiskiertuetta ”Kasvotusten” sekä ”Kosketus” kirjailija-terapeutti Tommy Hellstenin kanssa. Kirkkosalit täyttänyt menestyksekäs dialogikiertue kosketti kuulijoita syvästi. Edelleen sanomaa lohdusta ja toivosta hehkuu Kaleniuksen viimeisin albumi Elämänpuu (2023). Kaleniuksen säveltämä ja Jari Kekäleen sanoittama Elämänpuu julkaistiin myös musiikkipitoisena äänikirjana, nuottikirjana (Sacrum) sekä lohdullisten laulujen konserttikokonaisuutena. Taas kirkot saivat täyttyä koskettuneista kuulijoista.

Glow Festivaalin lavalle Tommi Kaleniuksen kanssa astuu Lasse Sakaran huippu Glow-bändi. Yhteiskonsertti tulee jälleen osoittamaan sen, mikä voima on musiikilla, kun sitä tehdään yhdessä.



Lipunmyynti

YHteistyössä