Glow Festivalin tarina

Glow Festivalin tuottaa 18 vuotta alalla ollut Ohjelmatoimisto Kristalli, joka on Suomessa keskeinen hengellisen musiikin kentällä toimiva ohjelmatoimisto. Kristalli on tuottanut vuosien saatossa isoja konserttisali- ja kirkkokiertueita.

Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto oli pyöritellyt tovin gospelin suurkonsertti-ideaa muutaman yhteistyökumppanin kanssa.

Lokakuussa 2022 Johannalle tuli mahdollisuus tavata Kalervo Kummolaa. Kahvikupin ääressä selvisi, että kummallakin oli sama ajatus toisistaan tietämättään Nokia Arenan suurkonsertista vuodelle 2024.

Tästä saadun kipinän myötä Kristallin tiimi lähti työstämään projektia täysillä eteenpäin.

”Tavoitteenamme on tehdä tapahtumasta jokavuotinen, ja ensimmäinen vuosi on kunnianosoitus kaikille, jotka elämäntyöllään ovat luoneet suomalaisen gospelmusiikin”, kertoo Ohjelmatoimisto Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto.

KOTIMAINEN GOSPELMUSIIKKI JA ENSIMMÄINEN GLOW FESTIVAL

Suomalaisen gospelin tarina on mitä kiinnostavin. Sen alkuhehku on syttynyt kotimaan kamaran lisäksi Namibiassa, jossa kaksi merkittävää lauluntekijäämme, Jaakko Löytty sekä Pekka Simojoki kasvoivat ja virittelivät soittimistaan ensisoinnut.

Suomalaisen gospelmusiikin tarina on lähtenyt pienestä alusta, mutta se on kasvanut omaksi merkittäväksi kulttuurikseen. Se on lähtenyt muutamien artistien omistautumisesta, josta on lopulta kasvanut vuosikymmenten elämäntyö. Se on lähtenyt rippileirien nuotioilta, joissa yhdessä on laulettu muun muassa Simojoen ja Löytyn tuttuja lauluja.

Gospelmusiikki juurtui Suomeen yhä vahvemmin julistavien gospelbändien, kuten Pro Fiden saattelemana. Gospelin sanomasta kertovien laulujen ympärille on muodostunut vuosikymmenten saatossa oma kulttuurinsa ripariveisuineen ja hittibiiseineen, jotka ovat kummunneet valtakulttuuriin gospelissa kasvaneiden tekijöiden kynästä.

Kotimainen gospelmusiikki ei kuitenkaan enää kuulu pelkästään rippileirinuotioille. Gospel Suomessa on kasvanut aikuiseen ikään. Tänä päivänä gospelia kuuntelee myös merkittävä aikuisyleisö ja uusi sukupolvi tekee tuloaan. Sama ikuinen sanoma kutsuu ja koskettaa edelleen. Pioneerisukupolven perintö elää. Mitä olisikaan kristillisten arvojen ympärillä sykkivä kulttuuri ilman musiikkia? Musiikki on se, mikä yhdistää ja luo identiteettiä.

Glow Festival kokoaa ja yhdistää ihmisiä eri sukupolvista ja eri taustoista. Tutut laulut luovat nostalgiaa, mutta pitävät myös gospelin liekkiä yllä. Nuotiolaulujen hehku on yhä voimissaan. Nokia Areenalla kokoonnutaan isoimmalle nuotiolaulupaikalle ikinä.

Glow tarkoittaa loistaa ja hehkua. Se kuvastaa juuri sitä leirinuotion hehkua, mikä loistaa gospelmusiikin sanomaa. Nyt on aika tulla yhteen ja juhlia suomalaisen gospelmusiikin tarinaa, tekijöitä ja sanomaa. Nyt juhlitaan – isommin kuin ikinä.

ARVOT

Meille on tärkeää, että Glow Festivalin kivijalkana ovat arvot, jotka ohjaavat tapahtuman sisällön ja tuotannon valintoja. Glow festival on yhteisötapahtuma ja siksi haluammekin avata teille lisää siitä, millaisia arvoja Glow edustaa. Glow Festivalin arvot ovat:

·      Merkityksellisyys
·      Laadukkuus
·      Yhteisöllisyys
·      Kokemuksellisuus
·      Hengellinen musiikki
·      Innovatiivinen edelläkävijyys

Koko Glow Festival on syntynyt alunperin eri toimijoiden yhteisestä unelmasta tulla yhteen juhlimaan kotimaista gospelia – isommin kuin ikinä, yli seurakuntarajojen, yli sukupolvirajojen ja yli minkään meitä erottavan. Kaiken ytimessä on merkityksellisyys, jonka sisällöltään vahva musiikki antaa. Suomalainen gospel tavoittaa valtavan määrän ihmisiä ja luo uskoa, toivoa ja rakkautta. Tämä on merkityksellistä. Meidän unelma on, että tämä tapahtuma saisi hehkua sitä samaa upeaa musiikin ja sanoman yhdistävää voimaa.

Suomigospelin historiaa ja tarinaa kunnioittaen haluamme panostaa tekemisen laatuun antamalla kotimaiselle gospelille sille kuuluvan arvon ja tunnustuksen. Tätä ei kuitenkaan tehdä yksin, eikä tässä oltaisi ilman teitä rakkaat musiikin kuuntelijat ja gospelin ystävät. Unelmamme on, että jokainen tapahtumaan tulija saisi myös sydämessään kokea jotain sykähdyttävää ja ainutlaatuista musiikin ja kohtaamisten äärellä. Toivomme, että jokainen voisi kokea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi tapahtumassa. Toivomme, että se gospelmusiikin yhdistävä voima saisi jättää jäljen kuulijoiden elämään ja vahvistaa yhteisöjä, jotka tapahtumaan osallistuvat.

Glow Festival haluaa myös innovoida ja oppia uutta. Sitoudumme kestävän kehityksen polulle suurtapahtumana, emmekä halua jäädä paikoillemme, vaan ennakkoluulottomasti rakentaa tästä joka vuotista gospelkentän kohokohtaa.

Tätä kaikkea on Glow. Ja sinä olet meille tärkeä osa sitä! Me olemme koko Glow-tiimin voimin artisteja myöten tekemässä kaikkea tätä suurella palolla ja sydämen intohimolla. Kiitos siis aivan jokaiselle tämän mahdollistajalle.

TAVOITE

Ihmisten tarve yhteisöllisyyteen ei ole kadonnut. Janoamme yhteyttä. Kristillinen musiikki on kaikkina aikoina yhdistänyt, lohduttanut, rohkaissut ja kantanut. Nyt jos koskaan sitä tarvitaan. Haluamme toteuttaa elinvoimaisen, tasokkaan ja tulevaisuuden uskoa luovan hengellisen musiikin suurtapahtuman Tampereelle Nokia Arenalle.

KANSAINVÄLISYYS

Glow haluaa kasvaa kansainväliseksi tapahtumaksi. Toimimme yhteistyössä kristillisten tapahtumien kanssa Euroopassa. Vahvan kansainvälisen yhteistyön ja verkoston kautta tulemme näkemään artistivieraita ja kristillisen kulttuurin vaikuttajia eri maista Glow:n lavalla tulevina vuosina.

YHteistyössä

Lipunmyynti