Petri Laaksonen

Täällä pohjantähden alla, Tahtoisin toivoa sinulle, Itkemättömät itkut, Uskon vaikken näe, Olkoon ylläsi kirkas taivas, Tule rauhan henki, Sinun varaasi kaiken laitan…

Nämä sekä monet muut Petri Laaksosen monipuolisen sävellystuotannon laulut ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi ja rakkaiksi monille suomalaisille. Laulaja-lauluntekijä Laaksonen viettää nyt juhlavuottaan, kun hänen ensilevystään Täällä Pohjantähden alla (1994) tulee kuluneeksi 30 vuotta. Petri Laaksosen musiikki tunnetaan sen melodisesta kauneudestaan ja syvyällisistä sanoituksistaan, jotka käsittelevät usein rakkautta, kaipuuta, uskoa ja toivoa. Laaksonen on julkaissut neljätoista soololevyä, joista viimeisin Timanttia julkaistiin syksyllä 2022. Näiden lisäksi hän on julkaissut useamman kokoelmalevyn, teemallisia albumeita (mm. Sininen hetki ja Lauluja särkyneille) sekä lukuisia messulauluja (mm. Tuomasmessu ja Mukulamessu). Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana Laaksosen lämminsointinen ääni ja elämänmakuiset laulunsa ovat saaneetkin koskettaa kaikenikäisiä eri elämäntilanteissa.

Glow Festivalin lavalla Petri Laaksosta saadaan kuulla yhdessä Lasse Sakaran Glow-bändin ja Jepa Lambertin Sounds of Mercy -kuoron kanssa.

Lipunmyynti